Modem مخفف کلمات Modulator/Demodulator بوده و به شما امکان مي دهد که کامپيوتر خود را به يک خط تلفن استاندارد متصل کنيد به طوري که قادر به ارسال يا دريافت داده هاي الکترونيکي باشيد. در واقع استفاده از مودم کليد اصلي ورود به دنياي اينترنت و وب جهان شمول (www=world wide web)، سرويسهاي آنلاين تجاري، ايميل، و سيستمهاي بُرد بولتين (BBSes) مي باشد.
در شبکه هاي کامپيوتري دو نوع مودم وجود دارد:
مودم هاي معمولي داراي پورت هاي RJ-11 مي باشند ولي براي اتصال به شبکه تلفن مورد استفاده قرار مي گيرند. از کاربردهاي اين نوع مودم ها اتصال به اينترنت Dial-up مي باشد. مودم هاي معمولي بر روي کامپيوترها قرار ميگ رفتند و با استفاده از کابل هاي دو سر RJ-11 به شبکه تلفن عمومي و يا Public Switch Telephone Network(PSTN) متصل مي شدند تا کاربر بتواند به اينترنت متصل شود.
مودم هاي معمولي داراي دو نوع مي باشند:
همانطور که از نام اين نوع مودمها مشخص است، مودمهاي داخلي (Internal Modem)در داخل کامپيوتر قرار ميگيرند. در واقع بر روي مادربرد کامپيوترها يک اسلات وجود دارد که به آن PCI Express ميگويند.
مودمهاي خارجي (External Modem) مودم هايي هستند که از طريق پورتهاي USB به کامپيوترها متصل ميشوند. اين نوع مودمها نيز داراي پورت RJ-11 مي باشند.
با توسعه مخابرات سيار و بهرهبرداري از نسل سوم و چهارم ارتباطات موبايل، زماني که دور از محلکار يا منزل هستيم؛ مودمهاي وايرلس USB بهترين گزينه براي کاربران اينترنت به شمار ميروند
مودمهاي وايرلس به دليل قابليتهاي بيشتري که نسبت به خطوط ارتباطي ثابت دارند، بسيار پرکاربرد هستند.
يک اتصال وايرلس از يک شبکه موبايلي استفاده کرده و به شما امکان استفاده از اينترنت در همه جا را مي دهد. در حالي که براي ايجاد يک ارتباط Wi-Fi شما نياز به نصب سخت افزار در خانه داريد يا مجبور خواهيد بود در محدوده روتري که از طريق آن به اينترنت دسترسي داريد، باقي بمانيد.
به عبارت ديگر Wi-Fi ابزار استانداردي است که سيستم هاي کامپيوتري از طريق آن به شبکه هاي بي سيم متصل مي شوند. در اصل ارتباط Wi-Fi تنها بين دستگاه و Router برقرار مي شود. اکثر روترها به يک مودم کابلي يا DSL يا هر نوع ديگر متصل اند که دسترسي به اينترنت را براي همه دستگاه هاي متصل به روتر Wi-Fi فراهم مي کند.
ارتباط Wireless محدوده وسيع تري نسبت به ارتباط Wi-Fi را تحت پوشش قرار مي دهد. براي داشتن يک ارتباطات Wi-Fi خوب و باکيفيت برخي مواقع لازم است در همان ساختماني که روتر Wi-Fi در آن وجود دارد باقي بمانيد.
سرعت آپلود و دانلودي که يک ارتباط Wireless در اختيار ما قرار مي دهد معمولاً از يک ارتباط Wi-Fi کمتر است. طبق يک مقاله در PCWorld در سال 2112، کاربراني که به سرويس وايرلس 4G دسترسي داشتند، مي توانستند با سرعت 9?12 و 5?86 مگابيت بر ثانيه دانلود و آپلود کنند. سرعت در شبکه هاي 3G به مراتب پايين تر از اين مقدار است. يک روتر Wi-Fi بر طبق استاندارد ارتباطي 812?11n مي تواند سرعت انتقالي معادل 311 مگابيت بر ثانيه ارائه کند ولي سرعت ارتباط اينترنتي مورد استفاده در آن، سرعت دانلود و آپلود را کاهش مي دهد.
روتر يا مسيرياب، دستگاهي است که دادههاي اينترنتي را در شبکه مسيريابي ميکند. در واقع يک روتر داراي چندين اينترفيس يا پورت است که بر روي هر کدام از اين اينترفيسها، يک شبکه محلي يا LAN متصل گشته است. به عنوان مثال ميتوانيد همه دستگاههاي متصل در منزل خود را شبکه منزل در نظر گرفته که توسط سوئيچ به يکديگر متصل شده اند و تمامي دستگاههاي همسايه را نيز که به يک سوئيچ متصل گشته اند، شبکه همسايه بناميد. در اين صورت اگر يکي از اعضاي همسايه بخواهد داده اي براي شما بفرستد، داده او پس از عبور از سوئيچ، وارد روتر ميشود و روتر با توجه به آدرس شبکه خانه شما، داده را به سمت خانه شما مسيريابي ميکند.
در واقع ميتواند روتر را کليدي ترين دستگاه ارتباطي در دنيا شبکه ناميد که با اتصال شبکههاي محلي کوچک به يکديگر و مسيريابي بستههاي اطلاعاتي، شبکه اي از شبکهها که امروزه به آن اينترنت ميگوييم را شکل ميدهد.
دليل قطع شدن واي فاي مودم ADSL چيست؟
يکي از دلايل اين قطع شدن ها ، مي تواند وجود نويز در خط تلفن شما باشد که البته اين مشکل باعث خاموش شدن چراغ اينترنت شما مي شود
از ديگر دلايل مي توان از به روز نبودن درايور مودم ADSL نام برد. براي اطمينان ، آخرين نسخه درايور مودم خود را دانلود کرده و نصب کنيد. اگر باز هم مشکل وجود داشت به سراغ احتمال بعدي مي رويم.
يکي ديگر از دلايل خاموش شدن هاي مکرر چراغ واي فاي مودم شما ، تغيير فرکانس مودم ADSL شماست که با توجه به تخصصي بودن موضوع پيشنهاد مي شود قبل از انجام آن حتما با کارشناسان رااينه کمک هيواتک م نماييد. بارها مشاهده شده است که با تغييرات بنيادي در فرکانس هاي روتر يا مودم شما ، مشکل به طور کامل رفع مي شود.
مشکل خاموش و روشن شدن چراغ واي فاي مودم
اگر واي فاي مودم شما گاهي اوقات روشن و گاهي اوقات خاموش مي شود مي تواند به علت بروز مشکل در سخت افزار مودم تان باشد. پس موضوع را با يک مودم ADSL ديگر تست کنيد. همچنين پيشنهاد مي شود از يک آداپتور ديگر براي تست مودم خود استفاده کنيد.
درباره این سایت