تعمير لپ تاپ يکي از گجت هاي محبوب و پراستفاده اين روزها است. ما تقريباً هر روز از آنها استفاده ميکنيم، اما به ندرت به شيوه استفاده درست از آن فکر ميکنيم. اما بي دقتي ما در مراقبت از لپ تاپ ممکن است در بلند مدت اثرات جدي بگذارد. در اين مقاله ليست کارهايي را با شما به اشتراک خواهيم گذاشت که در بلند مدت باعث نابودي لپ تاپ شما خواهند شد.
افزايش طول عمر لپ تاپ
1. حيوانات خانگي
نشستن گربه بر روي لپ تاپ ممکن است، عکس جالبي براي صفحه اينستاگرام شما باشد، اما آن را به اين کار تشويق نکنيد. گربه ها جذب گرماي سيستم مي شوند، اما موهاي آنها داخل فن سيستم خواهد شد و در نهايت منجر به گرم شدن بيش از حد و خرابکاري مي شود.
در پاي سيستم غذا نخوريد. هر ذره کوچکي از غذا که وارد کيبورد شما شود، در نهايت مهمان ناخواسته اي جذب ميکند: سوسک ها و مورچه ها.
جلوگيري از خرابي لپ تاپ
2. حرکت دادن لپتاپ
اگر لپ تاپ شما SSD ندارد، در هنگام حرکت بسيار مراقب باشيد. در هنگام فعاليت و تکان هاي بيش از اندازه، هارد ديسک هاي مکانيکي در معرض آسيب هستند، چرا که داراي قطعات متحرکي هستند که به راحتي مي شکنند و در نتيجه آن تمام اطلاعات شما از بين ميرود.
3. انباشته شدن کابلها
شما ممکن است تصور کنيد که کابل ها موجودات بي آزاري هستند و اتفاقات بدي در مورد آنها نمي افتد. کابل ها مي توانند پيچ بخورند، جمع شوند و اطراف هر چيزي را احاطه کنند. آنها را با زاويه هاي عجيب و غريب و يا به دور لبه هاي تيز نپيچيد. زمانيکه کابل وصل است، به آن فشار وارد نکنيد و آن را نکشيد، اين کار در نهايت به مشکلات شارژي منجر مي شود.
4. به شارژر وصل بودن 7/24 لپتاپ
از نظر فني، شما نمي توانيد باتري ليتيوم-يوني لپتاپ خودتان را بيش از ظرفيت آن شارژ کنيد، اما ميکروکنترلري که مانع شارژ بيش از اندازه باتري مي شود، مي تواند آسيب ببيند. از طرف ديگر، وصل بدون يکسره شارژر باعث گرم شدن باتري مي شود.
5. بازکردن در لپتاپ به طور ناصحيح
شما نمي توانيد در لپ تاپ را تنها با وارد کرد فشار به صفحه نمايش آن، باز کنيد. صفحه لپتاپ شکننده ترين قسمت دستگاه است. اگر از گوشه به آن فشار وارد کنيد، باعث مي شود به آرامي آن قسمت از در خميده شود. در لپ تاپ را به آرامي باز و بسته کنيد و از قسمت وسط آن را باز کنيد.
6. نداشتن کول پد
لپ تاپ ها از جهت راحتي در استفاده، قابل حمل بودن و نزديک نگه داشتن به خود، نسبت به سيستم هاي دسکتاپ برتري دارند. اما بيش از اندازه نزديک نگه داشتن به خود، شايد خيلي ايده مناسبي نباشد. پرزهاي لباس، پتو و ممکن است باعث مسدود شدن تهويه لپتاپ و گرم شدن بيش از حد باتري شوند. از پد خنک کننده استفاده کنيد.
7. آهنربا
هر هارد ديسکي براي ذخيره داده ها، آهنربا دارد. هنگامي که لپ تاپ خود را در نزديکي يک آهنرباي قوي قرار ميدهيد، مي تواند باعث اختلالات مغناطيسي و از دست دادن اطلاعات شود. پس مطمئن شويد که آهنرباي قوي در نزديکي دستگاه شما قرار ندارد.
8. جداکردن شارژر به روش نادرست
حتي اگر عجله داريد، مراقب باشيد. خشن رفتار کردن با آداپتور يا کابل شارژ در هنگام جدا کردن آن از لپ تاپ مي تواند به هر دو طرف آسيب برساند و موجب مشکلات شارژي شود.
9. استفاده نکردن از کاور
لازم است که از کاور لپ تاپ يا کيفي بدون لبه هاي تيز براي حمل آن استفاده کنيد. اگر لپ تاپ را در کوله اي به همراه وسائل ديگر حمل ميکنيد، مکانيزم داخلي آن را به راحتي در معرض خطر قرار ميدهيد.
10. تميز کردن به روش اشتباه
همه ما ميدانيم که نمي توانيم از آب و پارچه براي تميز کردن صفحه لپ تاپ استفاده کنيم. از پارچه ميکروفيبر و تميز کننده هاي مخصوص لپ تاپ استفاده کنيد و بيش از حد فشار به صفحه نمايش وارد نکنيد، چرا که بسيار نازک و آسيب پذير است.
افزايش طول عمر لپ تاپ
11. روشن نگه داشتن مداوم لپ تاپ
اگر در طول روز از لپ تاپ استفاده نمي کنيد، آن را روشن نگه نداريد. کار بي وقفه هارد ديسک را خراب مي کند و به سيستم خنک کننده آسيب ميزند. اگر در طول روز چند بار استفاده ميکنيد، آن را در حالت Sleep قرار دهيد.
خراب شدن لپ تاپ
12. مايعات
در هنگام کار با لپتاپ عادت به خوردن چايي داريد؟ لپ تاپ ها و مايعات با هم رابطه خوبي ندارند. يک نوشيدني گرم، حتي اگر قطره از آن ريخته نشود، ميتواند به لپ تاپ آسيب بزند. اگر در لپ تاپ بسته است بر روي آن ليوان گرم نگذاريد، اين باعث آسيب به صفحه نمايش مي شود.
جلوگيري از خرابي لپ تاپ
13. خود درماني
با وجود اينکه لپ تاپ هاي ابزارهاي بسيار قابل کنترلي مي باشند، نبايد سعي کنيم که مشکلات جدي را خودمان حل کنيم. از خريد USBهايي با تبليغ حل مشکلات سخت افزاري و نرم افزاري لپ تاپ ها در بازار عرضه شده اند، خودداري کنيد. زيرا درون اين USBها خازن هايي وجود دارد که به محض اتصال به لپ تاپ شارژ شده و در يک لحظه تمام نيرو را به هارد درايو وارد کرده و باعث آسيب جدي مي شود.
با دوري از موارد بالا لپ تاپ شما به طور قطع عمر طولاني تري خواهد داشت.
اما اگر نشانه هاي زير را در لپ تاپ خود مشاهده ميکنيد، بدانيد که لپ تاپ شما دچار مشکل جدي شده است.
هارد با سر و صداي بيش از اندازه و يا خيلي آرام کار ميکند.
لپ تاپ هنگام انجام کارهاي ساده مانند تايپ کردن قفل ميکند و يا بسيار کندتر از قبل عمل ميکند.
فن ناگهاني صداي بلندي ايجاد ميکند.
زماني که لپ تاپ را روشن مي کنيد، صداي عجيبي ميدهد.
سيستم مرتباً ريستارت مي شود.
درباره این سایت